BIO


Na jarenlange ervaring als conservatorium geschoolde jazzzangeres, werd het tijd voor verandering. Noël gebruikt nu haar skills om nummers te maken in het genre Dancepop. Ze schreef samen met andere artiesten als Lomalo en werkte samen met producer Rowen Reecks.
Noël bewijst dat elektronische muziek gecombineerd kan worden met catchy en easy-listening melodieën. De productie staat in sterk contrast met de lichte klankkleur van haar stem. De songteksten hebben millennial gerelateerde onderwerpen en de vibe is vrouwelijk en rauw.

Noël van de Wiel (1994) begon vanwege haar muzikale vader met zingen. Op haar elfde stond ze in de finale van het Junior Songfestival met het nummer “Geen Kinderliedjes”.  Tijdens haar gehele middelbareschooltijd volgde ze ook lessen op het Junior Jazz College, een jong talent opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens heeft ze de bachelor Jazz/Pop aan het Conservatorium van Utrecht succesvol afgerond. Ze trad veel op in duo-bezettingen en is werkzaam als zangdocent. Vanwege de focus op jazz en improvisatie, heeft ze jarenlange ervaring opgebouwd als jazz-zangeres in het circuit. 

Maar Noël houdt ook wel van een feestje en raakte geïnspireerd door Tiësto. Ze is zelf muziek gaan schrijven en houdt er van mensen te zien dansen op haar nummers. Ze staat open voor samenwerkingen met andere artiesten en DJ’s.