EP - ORCHID

Noël’s EP genaamd Orchid staat voor vrouwelijkheid en ontwikkeling. Met nummers als ‘Run’ en ‘I’ll Be Stronger’ toont Noël haar kwetsbaarheid en veerkrachtigheid in een rauw jasje. De emoties die worden overgebracht in de songs zullen voor velen herkenbaar zijn. Het zijn goed geproduceerde en dansbare house nummers met veel inhoud.

Van haar roots in de jazzmuziek, tot de dancepop artiest die ze nu is, staat de orchidee symbool voor haar groei van zaadje tot bloem.
Met deze krachtige EP heeft Noël zich geworteld in het landschap van de house muziek. 


MUZIEK

Luister naar de laatste release 'I'll Be Stronger'

FOTO'S

Download meer beeldmateriaal hier 


PERSBIO

Na jarenlange ervaring als conservatorium geschoolde jazzzangeres, werd het tijd voor verandering. Noël gebruikt nu haar skills om nummers te maken in het genre Dancepop. Ze schreef samen met andere artiesten als Lomalo en werkte samen met producer Rowen Reecks.
Noël bewijst dat elektronische muziek gecombineerd kan worden met catchy en easy-listening melodieën. De productie staat in sterk contrast met de lichte klankkleur van haar stem. De songteksten hebben millennial gerelateerde onderwerpen en de vibe is vrouwelijk, dansbaar en rauw.

Noël van de Wiel (1994) begon vanwege haar muzikale vader met zingen. Op haar elfde stond ze in de finale van het Junior Songfestival met het nummer 'Geen Kinderliedjes'. Tijdens haar gehele middelbareschooltijd volgde ze ook lessen op het Junior Jazz College, een jong talent opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens heeft ze de bachelor Jazz/Pop aan het Conservatorium van Utrecht succesvol afgerond. Ze trad veel op in duo-bezettingen en is werkzaam als zangdocent. Vanwege de focus op jazz en improvisatie, heeft ze jarenlange ervaring opgebouwd als jazz-zangeres.

Maar Noël houdt ook wel van een feestje en raakte geïnspireerd door Tiësto. Ze is zelf muziek gaan schrijven en kon niet wachten om mensen te zien dansen op haar nummers. Haar eerste releases vonden plaats in 2023, waarbij de tweede single 'Home' lovend werd ontvangen door pers. 

In 2024 heeft Noël haar EP genaamd 'Orchid' uitgebracht, waarmee ze zich heeft geworteld in de wereld van de house muziek.

Noël heeft de nieuwste set jingles van het populaire radioprogramma Arbeidsvitaminen ingezongen. Deze zijn iedere werkdag te beluisteren tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 5. Ook is Noël inmiddels actief als muziekschrijver en topline zangeres in het elektronische muziekgenre.


CONTACT

info@noelmusic.nl
06 4890 8163