EP - ORCHID

 EXPECTED APRIL 2024

Noël's EP genaamd 'Orchid' staat voor vrouwelijkheid, kwetsbaarheid en ontwikkeling.
Met nummers als ‘Run’ en ‘I’ll Be Stronger’ toont Noël haar kwetsbaarheid en veerkrachtigheid in een rauw jasje. 

Met haar roots in de jazzmuziek, tot de dancepop artiest die ze nu is, staat de orchidee symbool voor haar groei van zaadje tot bloem. De kleuren op haar artworks vormen een contrasterend geheel die je terughoort in haar muziek. De roze en paarse kleuren staan voor vrouwelijkheid, de gele kleuren staan voor de elektronische dance invloeden.

Zoals de orchidee groeit en aanpast aan zijn omgeving, omarmt Noël verandering in haar muzikale landschap.
Met de EP Orchid wortelt ze zich in het landschap van de dancepop muziek.


FOTO'S

Download meer beeldmateriaal hier 


MUZIEK

Listen to the latest release 'Run'


PERS


BIO

Na jarenlange ervaring als conservatorium geschoolde jazzzangeres, werd het tijd voor verandering. Noël gebruikt nu haar skills om nummers te maken in het genre Dancepop. Ze schreef samen met andere artiesten als Lomalo en werkte samen met producer Rowen Reecks.
Noël bewijst dat elektronische muziek gecombineerd kan worden met catchy en easy-listening melodieën. De productie staat in sterk contrast met de lichte klankkleur van haar stem. De songteksten hebben millennial gerelateerde onderwerpen en de vibe is vrouwelijk en rauw.

Noël van de Wiel (1994) begon vanwege haar muzikale vader met zingen. Op haar elfde stond ze in de finale van het Junior Songfestival met het nummer “Geen Kinderliedjes”.  Tijdens haar gehele middelbareschooltijd volgde ze ook lessen op het Junior Jazz College, een jong talent opleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens heeft ze de bachelor Jazz/Pop aan het Conservatorium van Utrecht succesvol afgerond. Ze trad veel op in duo-bezettingen en is werkzaam als zangdocent. Vanwege de focus op jazz en improvisatie, heeft ze jarenlange ervaring opgebouwd als jazz-zangeres.

Maar Noël houdt ook wel van een feestje en raakte geïnspireerd door Tiësto. Ze is zelf muziek gaan schrijven en kon niet wachten om mensen te zien dansen op haar nummers. Haar eerste releases vonden plaats in 2023, waarbij de tweede single 'Home' lovend werd ontvangen door pers. Inmiddels schrijft ze ook toplines voor andere artiesten.

Noël heeft de nieuwste set jingles van het populaire radioprogramma Arbeidsvitaminen ingezongen. Deze zijn iedere werkdag te beluisteren tussen 09.00 en 12.00 uur op NPO Radio 5.


CONTACT

info@noelmusic.nl
06 4890 8163